Wall och Wall

Alla inlägg den 10 april 2012

Av wallochwall - 10 april 2012 14:16

En film som fick mycket uppmärksamhet i samband med Oscarsgalan. Den var nominerad till 11 Oscars och vann fem av dem. Det är minst sagt en stark samling skådespelare med gamla godingar som Christopher Lee, Sacha Baron Cohen, Emily Mortimer, Helene McCrory och Ben Kingsley . Men framför allt två unga skådespelare, Chloë Grace Moretz och Asa Butterfield, som redan gjort några filmer men som jag tror att vi kommer att få se mer utav i framtiden. Regissören Martin Scorsese lyckades skrapa ihop en Oscarsnominering till den här filmen men det är långt ifrån hans första. Han har blivit nominerad åtta gånger vart av en gång har varit en vinst, då för filmen The Departed (2006). Boken som filmen är baserad på är inte så gammal, den publicerades 2007 och är skriven av Brian Selznick och heter ursprungligen ’The Invention of Hugo Cabret’.   

  

           


Filmen utspelar sig mesta dels på en tågstation i 1930-talets Paris. Vi får följa pojken Hugo Cabret som bor på tågstationen och arbetar med att sköta stationens klockor. Den tid som han inte arbetar med klockorna använder han till att fixa en gammal metall docka som han och hans far försökte fixa. Med hjälp av sitt anteckningsblock försöker han hitta de olika delarna till dockan som ska få den att fungera igen.


                                          

    

Som så många andra filmer som är baserade på böcker så är filmens story stabil. Det är en film som behandlar djupa ämnen som ett barns sorg över försvunna föräldrar eller rädslan för att vara ensam. Men jag tycker att Martin Scorsese har lyckats förmedla dessa känslor men ändå behållit glimten i ögat. Filmen är full av komiska inslag vilket gör att den flyter på väldigt lätt men det gör inte att historien blir mindra spännande.    


                  


Att kolla på filmen är en fröjd för ögat. Färgerna, detaljerna och specialeffekterna är alla på tiptop. Färgerna bidrar till känslan av 1930-talets Paris och kostymen är lika bra den. Med stationen som mittpunkt så får vi även lära känna några andra färgstraka karaktärer som jobbar på stationen. Det känns som att man skulle kunna bygga upp en hel serie enbart på människorna som jobbar på stationen.


                                              


Det kan vara att jag har hört så mycket om filmen innan jag såg den men jag fick inte riktigt den där wow-känslan som behövs för att filmen ska få en femma i betyg.


                      


Jag ger filmen 4/5 i betyg.

Jag tror att det är kan bli en riktig klassiker, vad tror ni?

Kommentera!


Emma

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot?
 The Hobbit part 1 & 2
 Albert Nobbs
 The Adventures of Tintin
 My Week with Marilyn
 The Iron Lady
 Snow White and the Huntsman
 Footloose
 In Time
 A Dangerous Method
 Drive
 Carnage
 The Girl With the Dragon Tattoo
 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
 Tinker, Tailor, Soldier, Spy
 The Stig-Helmer Story

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards