Wall och Wall

Alla inlägg den 17 april 2012

Av wallochwall - 17 april 2012 23:07

En svensk regisserad amerikans actionfilm. Daniel Espinosa, som även ligger bakom Snabba Cash, har även gjort den här. Det märks att det är en svensk regissör, framför allt i rollistan. Vi får se två svenska ansikten. Fares Fares som vi mest är vana vid att se i svenska filmer dyker på som en av filmens skurkar. Vi skymtar även Joel Kinnaman i all hast. Kinnaman var även han med i Snabba Cash vilket gav honom Guldbaggen för bästa manliga huvudroll något som öppnade vägen till Hollywood. Först med Tv-serien The Killing och nu med Safe House. Men det är inte bara svenska på rollistan. De två största rollerna innehavs ändå av två amerikaner, Oscars belönade Denzel Washington och Ryan Reynolds. Denzel Washington som är känd för bland annat American Gangster och sen självklart Training Day som han vann en Oscar för. Ryan Reynolds har varit med i en hel del filmer men det mesta har tyvärr varit dåliga komedier som bland annat The Proposal och Just Friends.

             

Ett skyddshus är ett ställe som CIA använder för att skydda vittnen och andra viktiga fångar som behöver skydd. Matt Weston (Ryan Reynolds) jobbar för CIA som vaktare för just ett sådant skyddshus. Efter att inte haft något att göra under en lång period får han en dag ett samtal om att en viktig person är på väg till hans skyddshus. Det visar sig snart att denna viktiga person är landsförrädaren Tobin Frost (Denzel Washington). Frost som en gång varit en agent har övergått till att sälja viktig information till den högsta köparen. Under Frosts vistelse så blir skyddshuset attackerat av en man som heter Vargas (Fares Fares). Weston och Frost lyckas fly och en vild katt och rått jakt som är på blodigt allvar startas.

             

Jag tycker att filmen var lite svår bedömd. För visserligen så var den spännande men och andra sidan så tyckte jag när jag sett klart filmen att den var något förutsägbar. Den gav inget som helst bestående intryck. Den innehöll den som numera kan kallas den obligatoriska biljakten, åtminstone inom action genren. Och några extremt overkliga slagsmål. Jag tror att problemet med filmen är att den är lite safe, den står inte ut från alla övrig actionfilm som finns på marknaden. Det jag tyckte var bäst med filmen när jag sett klart den var musiken till eftertexterna, genom det konstaterandet så kan jag inte säga att jag tyckte att filmen var något vidare bra.

             

Jag ger filmen 2/5 i betyg!

Faller filmen inom rammen för dagens actionfilm, kan man ens göra en actionfilm som är helt olik någon annan eller har all actionfilm redan gjorts? Vad tycker ni?

Kommentera!     


Emma

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot?
 The Hobbit part 1 & 2
 Albert Nobbs
 The Adventures of Tintin
 My Week with Marilyn
 The Iron Lady
 Snow White and the Huntsman
 Footloose
 In Time
 A Dangerous Method
 Drive
 Carnage
 The Girl With the Dragon Tattoo
 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
 Tinker, Tailor, Soldier, Spy
 The Stig-Helmer Story

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards