Wall och Wall

Alla inlägg den 23 april 2012

Av wallochwall - 23 april 2012 00:57

Hotel Marigold hade premiär den 23 mars så det har gått på bio i Sverige i drygt en månad. Regissören John Madden har även gjort filmen Shakespeare in Love och lyckades skrapa ihop en Oscar för den till och med. Filmen är baserad på en bok från 2004 av Deborah Moggach. Boken heter These Foolish Things. Moggach har även skrivit manuset till 2005 versionen av Stolthet och Fördom med Keira Knightley och Matthew Macfadyen.

            

Hotel Marigold har en minst sagt späckad ensemble. Medverkande är bland annat Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench, Tom Wilkinson, Penelope Wilton, Ronald Pickup, Celia Imrie och Dev Patel. Som sagt en minst sagt späckad ensemble.

            

Filmen handlar om en grupp brittiska pensionärer som av en eller annan orsak bestämt sig för att åka till Indien. När de sex pensionärerna kommer fram till Indien så känner de inte varandra men det blir snart klart att de alla ska till samma hotell. När de kommer fram till hotellet så är det inte vad de hoppats att det skulle vara. Allt är trasigt, inte ens telefonen fungerar. Men de beslutar sig för att stanna ändå och ägaren Sonny (Dev Patel) påbörjar sitt arbete att fixa hotellet igen.  

            

Det som jag tycker om med den här filmen är alla underbara karaktärerna. Alla har verkligen bra och dåliga sidor och det gör att filmen känns mer äkta. Det är lite typiskt för film som är baserad på en bok. Jag tycker att böcker oftast beskriver karaktärerna bättre än en film gör. Det som jag tycker är så bra är att Madden verkligen ger varje karaktär tid att visa vem den är. Skådespelet är fantastiskt vilket är vad man kan förvänta dig med en rollista som denna. Det är brittisk feel-good när det är som bäst.


Jag ger filmen 4/5 i betyg.

Vad tycker ni, tycker ni om den lågmälda film eller tycker ni att det blir för tråkigt?

Kommentera!


Emma

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Vilken av dessa filmer ser du mest fram emot?
 The Hobbit part 1 & 2
 Albert Nobbs
 The Adventures of Tintin
 My Week with Marilyn
 The Iron Lady
 Snow White and the Huntsman
 Footloose
 In Time
 A Dangerous Method
 Drive
 Carnage
 The Girl With the Dragon Tattoo
 Sherlock Holmes: A Game of Shadows
 Tinker, Tailor, Soldier, Spy
 The Stig-Helmer Story

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards